Een heerlijke rustige vakantie of toch niet?

Gepubliceerd op 24 april 2019 om 09:13

O zoveel ouders zijn altijd weer blij als de vakantie weer voorbij is, en geloof me ergens snap ik het soms wel maar ergens is het toch ook heerlijk. Maar wat vinden jullie nu van die vakantie Milan en Melvyn hebben namelijk 3 weken samen. Maar na nu een halve week denk ik soms al alsjeblieft doe normaal en rustig. Maar ik neem aan dat iedereen dat nu wel eens heeft. deze week hebben Robin en ik nog geen vakantie maar ik ben wel woensdag,donderdag,vrijdag, vrij en na zaterdag dan eindelijk vakantie. 

Maar Milan heeft dus vanaf afgelopen vrijdag al vakantie en nu begint het al dat je ze letterlijk de hele dag bezig moet houden anders gaan ze elkaar vervelen of gaan ze ons vervelen. Nu het eigenlijk best mooi weer is spelen ze hier gelukkig veel buiten maar als er maar 1 van de 2 moe begint te worden dan word het al een lastig verhaal. Nu hebben ze dit weekend van alles gedaan dus dan valt dat allemaal niet zo op en dan doen ze het eigenlijk al met al super goed. Maar nu we nog 2,5 week te gaan hebben denk ik wel o nee. Hoe doen jullie dit? Ik probeer namelijk elke dag nu wel iets te plannen of te doen zodat ze vermaak hebben al moet ik zeggen dit vind ik zelf vaak ook heel leuk. Een uitje naar de kinderboerderij of een gewone dierentuin maar ook even vliegtuigen kijken is hier aardig favoriet. Gister ben ik s`ochtends met ze gaan winkelen en naar 2,5 uur was dit echt genoeg en zijn ze naar bed gegaan bij thuiskomst en hebben ze letterlijk beide ik denk wel 3 uur geslapen omdat ze op waren. In de vakantie liggen ze hier niet de strikte tijden in bed als doordeweeks want van mij mogen ze gerust een beetje langer slapen als ze dat dan ook doen en wat later naar bed als die mogelijkheid er is en zich fit genoeg voelen. Al valt Melvyn gemiddeld om 19:30 toch ook aardig om die heeft zijn slaap hard genoeg nodig. Milan daar in tegen kan ik gerust tot 10 uur op laten dan lijkt hij soms nog niet moe maar langer uitslapen gebeurt dan ook niet echt. Ja plaats van 6:45 word het uiterst 7:30 maar dat is ook prima denk ik maar want ik kan er niet meer en niet minder van maken.

Zijn jullie de vakantie al beu naar een paar dagen? Nou wij gaan dus ook eerdaags nog 5 dagen naar Praag met de kinderen en nu zijn ze gelukkig al vaker mee weg geweest en dit gaat altijd top dus ik hou hier mijn hart ook echt niet voor vast ik kijk er zelfs naar uit. Wat ik dus probeer te doen om wat meer rust te creëren is al een dagplanning maken zodat ik zelf al voor ben bereid op wat wanneer te doen. Ik vind het ergens wel weer fijn even niet de dagelijkse standaard en ritueel met aankleden eten naar school brengen en ondertussen 2 uur verder zijn. Nu gaat alles lekker op het gemak net waar ze zin in hebben al zouden ze tot 10 uur uitslapen ideaal maar nee. Nu zijn er genoeg mensen die natuurlijk een kleiner budget hebben en het zich niet kunnen veroorloven om elke dag iets leuks te gaan doen in de vakantie nou geloof me dat hoeft ook niet althans het hoeft niet veel te kosten om het leuk te hebben. Ik zal hier enkele dingen benoemen die misschien voor jullie ook wel leuk kunnen zijn en niet veel hoeven te kosten of vrijwel niks kosten en die hier wel vaker aan bod komen.

- Een dagje naar het bos.
- Naar de kinderboerderij.
- Samen thuis iets bakken.
- Zwemmen als het weer daar naar is in eigen tuin.
- Picknicken.
- Een uitje via ticketveiling of vakantieveilingen daar staan ook genoeg dingen op van pretparken tot dierentuinen.
- Kamperen in de tuin.
- Lekker op de fiets ergens een terrasje pakken.
- Zoek een leuke grote speeltuin zijn vaak gratis en openbaar en soms een kleine bijdragen maar makkelijk voor een middagje vermaak.

Nou zoals je ziet zijn dit geen dingen die handenvol geld kosten maar die iedereen vaak wel gewoon kan doen. En heb je al een week vol met leuke dingen. Soms hoeft iets niet een hele dag te duren om je kinderen te vermaken vaak kijken ze hier wel naar uit. Wat wij dan wel doen is niet al een week van te voren zeggen wat je gaat doen want anders worden ze de week er naar toe stront vervelend want dan willen ze niks anders meer. Vaak is het hier nog zo na een uitstapje of activiteit dat de kinderen goed slapen en ja als ouder zijnde heb je dan zelf ook eens wat aan je avond. Maar genoeg dingen dus die kinderen super leuk vinden en niet veel hoeven te kosten.

Hier zijn de simpelste dingen de favorieten dingen bij Milan en Melvyn een dagje door het bos wandelen stoeltjes mee picknickleed wat lekkers een voetbal en klaar is kees. Wat ik heftig vind aan het hele vakantie gebeuren en wat je vaak ziet en ieder zal daar zijn mening over hebben. Er zijn bij onze opvang genoeg kinderen die letterlijk dus de hele vakantie gewoon bij de opvang zitten en tuurlijk niet iedereen kan zich 10 weken in het jaar vakantie veroorloven maar 1 dag moet toch wel lukken. Wat er meerdere keren nu is gebeurd is dat ik tijdens het winkelen bijvoorbeeld of mijn eigen werk mensen op zijn gemakje boodschappen zie doen of zelf de stad in zijn en de kinderen zitten maar bij de opvang. Dit vind ik wel 2 kanten hebben zelf denk ik soms ook ideaal even zelf naar de stad en mijn ding doen maar als je kind 5 dagen in de week bij de opvang zit wil je dan niet eens thuis zijn met je kinderen. Zelf heb je ook wel eens wat tijd voor jezelf nodig als ouder daar ben ik wel zeker van maar ik zou mijn kinderen zelf geen 5 dagen in de week naar de opvang kunnen brengen om zelf maar eens te gaan shoppen of naar de bioscoop te gaan bijvoorbeeld. Nu vind ik een kinderopvang niet per definitie slecht hoor zeker niet want de kinderen leren er ook genoeg alleen ik ben toch de persoon als ouder waar ik van hoop dat ze liever bij zijn dan bij de opvang. Ik probeer wel in de school vakanties tot nu toe veel thuis te zijn zolang dat ook gaat met het werk natuurlijk en anders is Robin er wel weer. Tuurlijk gaan ook onze kinderen soms even naar de opvang de maandag ochtends is hier bijvoorbeeld vaste prik ivm mijn werk. En een keer bij iemand spelen omdat de ander moet werken is ook geen straf maar ik ben gemiddeld wel 4 dagen in de week de gene die Milan van school kan halen en thuis is. Daarnaast is Robin bijna altijd dinsdag middag vrij zodat ik kan werken en hij bij de kinderen kan zijn ideaal geregeld al zeg ik het zelf. Milan vind dit dan ook iets om naar uit te kijken dinsdag komt papa mij halen  ja dinsdag komt papa.

Nu zie ik hier naar enkele dagen soms al wat verveel komen vooral op een dag als het iets minder mooi weer is. Hier vinden de kinderen het dan soms lastig in een vakantie om zich een dag binnen te moeten vermaken of ja moeten bijna wel. Nu is het al met al gelukkig nog top weer en hoop ik ook vooral dat dat zo blijft zodat ze lekker naar buiten kunnen en minder vervelend zullen zijn en worden. Ik vraag me wel af moet een juffrouw mijn kind ook zo vaak waarschuwen op een dag als ik nu thuis in de vakantie na 5 dagen? 

Wat doen jullie om de vakantie leuk te houden? En de kinderen gezellig? Ik kijk er naar uit om weer lekker met de kids op pad te gaan en lekker te genieten van de tijd die je samen kan hebben als ouder en kind. Ik moet zaterdag  nog de hele middag werken en dan heb ik ook 2 weken vakantie eigenlijk deels nu al vakantie maar laten we het er maar van nemen zolang het kan.

Tot snel weer xoxo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.