de kids zijn toe aan vakantie en mama eigenlijk ook wel.

Gepubliceerd op 1 maart 2019 om 08:52

Oooo wat zijn ze klaar voor de vakantie. Vandaag de laatste schooldag voor 1 weekje vakantie en ze hebben het echt nodig deze keer. Milan is helemaal op zijn eind van zijn latijn en aan het einde van de dag kan ik hem opvegen. Melvyn die zwalkt overal gewoon lekker tussendoor op zijn manier dat is precies Melvyn.

Vandaag heeft Milan nog de carnavals viering op school maar vol energie ging die daar niet heen. Hij had er zeker zin in om lekker te gaan feesten zij die maar ik denk als ik hem thuis had gehouden het hem ook niet echt stoorde. Aan het einde van de dag zit die waarschijnlijk weer in het hoekje van de bank onder een dekentje bijna te slapen. Vanaf November gaat Milan naar school maar stiekem vind hij het toch aardig pittig denk ik zo. Nu spreekt Milan gemiddeld ook nog wel 2 keer per week af sinds een week of 6 dit is natuurlijk super leuk en ik vind het alleen maar een goed teken lekker spelen met vriendjes maar aan het einde van zon dag zit er geen energie meer in. Hoe deden jullie dit met jullie kinderen? Ik probeer Milan maximaal nu maar 2 keer per week af te laten spreken want hij heeft het vaak zelfs nog nodig om s`middags even naar bed te gaan 2 keer per week slaapt hij zeker s`middags nog even omdat hij anders gewoon om valt. In het begin toen Milan naar school ging leek hij veel meer energie te hebben dan nu tegenwoordige tijd misschien heeft hij wel wat onder de leden dit kan natuurlijk ook nog maar zoals dat er nu uit ziet is dat niet het geval. 

Maar Milan heeft dus vandaag het carnavalsfeest op school en je zou denken wie denkt er beter na dan de school over deze planning nou onze school niet dus. De school waar Milan zit heeft bedacht om de eerste 3 uur te feesten dan hebben ze hun lunch moment en dan gaan ze terug naar de klas voor nog een 1,5 uur gewone les. Ja deze logica begrijp ik dus totaal niet dus je gaat eerst de kinderen moe maken en dan wil je ze nog even wat bij gaan brengen moet je mij toch even uitleggen hoe je dit voor ogen hebt. Milan gaat de laatste ander half uur hier zeker niks van opsteken nog niet bijna. En dan kunnen de ouders hun kinderen ophalen zoals normaal om 14:00 want ze hebben hier elke dag continu rooster met dezelfde tijden. Of te wel ze zijn dan dood op en je krijgt een hoopje onrust mee naar huis goed plan school alvast dank daarvoor. Kinderen hebben waarschijnlijk het hele weekend nodig om hier nog even van bij te komen. 

Wat je dan ook nog hebt is dat kinderen nog wel eens stront vervelend kunnen worden door dit ritme maar dat is gelukkig bij Milan niet zo heftig als bij sommige andere Milan gaat dan vaak gewoon ergens rustig en stil zitten en die ziet wel wat er gebeurt. Maar je zou het er zo maar zwaar mee krijgen of al hebben voor de vakantie is begonnen. Door alle indrukken die Milan heeft opgedaan de afgelopen weken en de dingen die hij geleerd heeft lijkt zijn hoofd wel soms op hol geslagen of op van energie en info. Super dat ze veel leren natuurlijk en dat hij er veel van op pikt maar momenteel lijkt het wel iets te veel te zijn voor hem. Er komen verhalen uit dat ik denk hoe kom je er bij of waar hoor je dit en leer je dit.

Wat gaan we zo dan doen in de vakantie nou ik heb nog werkelijk geen idee maar dit komt zeker goed genoeg wat we kunnen doen ik bekijk dit altijd maar een beetje per dag. Nu moet ik zelf de maandag ochtend zoals altijd gewoon werken dus dan gaan ze standaard even naar de opvang maar dat is maar 1 dag deel en dit vinden ze super leuk . en de rest van de week lekker veel tijd met elkaar want ik werk volgende week een stuk minder dan anders en eerlijk gezegd vind ik dat met de vakanties wel super fijn wat meer tijd met je eigen gezinnetje te hebben. En wat leuke dingen te kunnen doen met de kinderen is ook goed want ze leven dan weer even helemaal op, op een manier die ik echt geweldig vind. Dus even lekker laten uitslapen wat energie bij tanken en gaan met die banaan. Even los van alle indrukken op school heerlijk. 

Nou ik ben ook wel een beetje toe aan vakantie ken je dat als ouder zijnde dat je soms denkt het is nu echt tijd. Nou dat heb ik dus wij hebben dan nog wel vakantie gehad in november maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden en de dag na dat wij terug kwamen van vakantie begon ik meteen weer met werken. Dus even wat meer tijd is wel fijn in april/mei hebben we gelukkig 2 weken samen heerlijk met de kindjes en nog lekker wat dagen weg. Maar nu had ik graag ook wat vakantie gehad gelukkig ben ik op mijn werk wat minder ingepland omdat ik nog 200 uur heb staan en met mijn 20 uur wil dat zeggen 10 weken vrij eigenlijk dus ideaal. Afgelopen week werd ik zelf ziek en het leek wel alsof mijn lichaam even op slot ging en wilde zeggen tot hier en niet verder het is genoeg geweest. Normaal zal ik me niet snel ziek melden in de tijd dat ik bij de AH werk bijna 7 jaar heb ik me in totaal 3 dagen ziek gemeld denk ik nou dat is dus eigenlijk niks. Maar toch had ik me deze week wel ziek moeten melden want ik was alleen maar naar de wc aan het hollen en aan het slapen verder zat er niks in. Robin bleef zelfs de hele dag thuis om voor de kinderen te zorgen omdat ik zelf de puf en energie echt totaal niet had maar ik kon ook werkelijk niks. Gelukkig ging dit best snel over en voel ik me nu weer een stuk frisser en fruitiger iedereen kan dus wel eens ziek worden. Hoe mooi ik van de week nog zij op het werk ik ben eigenlijk nooit ziek dat viel helaas even in duigen. Dus tijd voor wat me time is het zeker maar tijd time for family ja daar ben ik echt aan toe. Stiekem mis ik Milan soms wel als hij naar school is dan denk ik wat is het hier toch rustig al heb ik nu wel veel tijd die ik kan besteden aan Melvyn dus dat is ook zeker fijn maar anders dan met Milan in huis. Dus even tijd voor elkaar.

Melvyn onze vrolijke flapdrol die is altijd toe aan leuke dingen doen en gezellig met zijn alle zijn. Melvyn is ook dol enthousiast als de schoolbel gaat van Milan zijn school dan weet hij gewoon ja Milan komt er aan dan zit hij al helemaal te dansen in de buggy zo heerlijk om te zien. Maar dit is dus ook soms de keerzijde dat die huilt als we Milan naar school gaan brengen dit gebeurt gelukkig niet zo veel meer maar je merkt wel dat hij dat minder leuk vind. Hij vind het al super leuk om echt dingen te kunnen doen met zijn broertje stoeien vooral maar ook samen bouwen vinden ze heel leuk en ravotten lekker buiten voetballen. Ja Melvyn is nog geen 1,5 maar die vind alles leuk wel super fijn want het echte babyspeelgoed is hier dus al een hele poos weg want hij speelt eigenlijk vooral met de dingen die Milan leuk vind. 

Komende week dus lekker wat tijd voor elkaar even wat energie bij tanken en geen school niet vroeg uit bed en gewoon doen waar ze zin in hebben. Niet op vakantie maar wel gewoon even wat vrije tijd en dat heb ik gelukkig de komende 2 weken want ik hoef de komende 2 weken niet zo veel te werken als anders dus wat meer rust in de tent. Genieten jullie ook zo van een weekje vakantie? En zijn jullie kinderen er ook zo aan toe even thuis zijn en wat energie bij tanken? Hier word dat zeker tijd.

Een weekje niks moeten.

Tot snel weer xoxo.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.