Na mijn blog van 13 reasons why...

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 11:39

Afgelopen blog schreef ik deels over het pesten op scholen en over 13 reasons why ik denk dat bijna iedereen de serie ondertussen wel kent of er van heeft gehoord. Stiekem kwamen er best wel wat reacties privé naar mij toe en was dit een van mijn best gelezen blogs wat ik wel interessant vond. 

Want waarom zou je iets deprimerends willen lezen of waarom zou je iets willen weten of lezen over pesten. En ja ik werd soms ook gepest maar ik kon het gelukkig goed genoeg onder controle houden en hield ik mijn hoofd boven water. Nee dit ging niet zonder slag of stoot want je voelt het zeker maar je kan er zelf wel voor vechten.

Afgelopen week heb ik mezelf op een andere manier gezien en kwam ik me tegen in een mood zoals ik hem helemaal niet wil. De laatste weken waren soms slopend, zwaar en energie uitputtend. Waar kwam dit door ja dat zal ik je nu eens vertellen en nee ik ga niet in details treden maar ik wil jullie hier wel in mee nemen. Ken je dat gevoel alsof je het idee hebt dat je alles maar altijd alleen moet doen? Nou zo voel ik me dus vaak terwijl ik gewoon een man lief heb die me de laatste tijd veel uit handen wil nemen. Maar voor mijn gevoel zijn dit dingen die ik zelf met gemak moet kunnen doen zonder hier eerst uren tegenaan te hikken. Zoals bijvoorbeeld niet de energie hebben om je huis van boven tot beneden te poetsen of de was opruimen de vaatwasser of wat dan ook. Maar ook op het gebied van werk is het momenteel voor mij zelf zwaar te halen. Niet omdat ik er met de pet naar gooi of er geen zin meer in heb maar meer omdat andere dit doen. Tegenwoordig is iedereen op het werk nogal snel ziek zwak en misselijk waarvan ik me soms wel af vraag of dit daadwerkelijk ook wel zo is maar wat kan ik er aan doen precies niks. Wat mij heel erg tegenhoud om mezelf hier verder te ontwikkelen omdat ik maar altijd ja en amen zeg en alles er aan probeer te doen om het mee draaiende te houden. Maar nu ik heb besloten dat dit niet mijn shit is en niet mijn probleem lijk je wel te merken wie er wel en geen goed hart over hebben voor het werk of er wat voor over hebben. 

Wat ik dus aan mezelf merkte de afgelopen weken het irriterende thuis maar ook het irriterende op het werk en dan heb je nog dat leuke onbewuste waar je van hoopt alles naast je neer te hebben gelegd je eigenlijk stiekem elke dag weer mee sleurt. Na deze shit bedacht ik me dat ik helemaal niet zo tof in mijn vel zat als ik had gehoopt als ik te veel over deze dingen na dacht. Nu had ik mezelf dit jaar voor genomen niet te veel bezig te houden met alles en iedereen om me heen maar meer te focussen op de dingen die ik leuk vind en waar ik trots op ben nou dat is mijn uitgangspunt om deze gedachten om te draaien. 

Nu ik een paar weken doorhad dat ik mijn gedachten moest verzetten ben ik dit zeker gaan proberen. Want ken je dat gevoel dat je liever de hele dag in je bed blijft liggen nou dat dus dat vond ik heerlijk maar iedereen weet met kinderen geen optie. Plus waarom zou ik dit doen wat win ik er mee? Dus tijd voor actie. Wat ik deed was misschien een beetje raar maar voor mij heeft het geholpen om mijn gedachten te verzetten. Een goede aanrader ga is de documentaire kijken van the secret dit is een docu gebaseerd op de law of attraction. Geloof me super interessant en misschien ook wel heel leerzaam voor mij althans wel. Toen ik afgelopen maandag deze docu keek bedacht ik me waarom heb ik dit nooit eerder gedaan. Het wil eigenlijk zeggen wat jij je inbeeld wat je wil en kan en wat je wil bereiken en dit groots maakt in gedachten dat je je een stuk beter gelukkiger voelt. Maar nog 100 andere dingen zijn mogelijk. Ik vind het tof hoe ik afgelopen week uit mijn bed kwam vol energie en ik had er weer volledig zin in. Niet dat mijn zin in het leven weg was verre van hoor haha maar soms had ik gewoon even geen zin in die ene dag. 

Na dat voor mij duidelijk werd wat The law of attraction eigenlijk wilde zeggen ben ik mijn gedachten gaan verzetten en hoop ik dat dit zeker zo blijft ik voel me een stuk fitter vitaler en ik kan er weer tegenaan. Met sommige dingen ben ik er nog niet helemaal uit wat ik er mee ga of wil bereiken. Zo vroeg ik me mezelf af Kristel wat wil je eigenlijk bereiken met je blog je hebt geen toren hogen bezoekers aantallen maar wel genoeg om het voor mij leuk te houden maken of wat dan ook. Nu heb ik geleerd dat ik soms gewoon brutaal moet zijn en op bedrijfjes af moet stappen voor een leuke samenwerking of een win-actie. Maar ondertussen gebeurt het nu soms ook dat ik benaderd word door bedrijfjes zelf en daar ben ik dan dubbel zo trots op want hun willen mij of vinden mijn media kanalen te gek. Dit is toch super nou wat wil ik bereiken met mijn blog dit jaar het dubbele aantal bezoekers dan afgelopen jaar, nu moet ik het reëel houden ik ben begonnen in april vorig jaar dus ik heb van januari tot september. Om dit doel te verwezenlijken zal ik er hard aan moeten werken en mensen hun interesse beter leren kennen maar het gaat me lukken ik ga dit behalen zeker weten. 

Heb ik nog andere doelen in mijn leven nu? Ja zeker weten van wel mijn grootsten bovenaan mijn lijstje is natuurlijk genieten met mijn gezin maar ook genieten van de leuke dingen om me heen die op mij af komen. Wat ik super graag zou willen is wat meer kunnen reizen met ons gezin dit is soms lastig want 1 het kost handen vol geld en 2 qua vliegtijd is het niet altijd ideaal wat je zelf wil als het aan mij licht gaan we richting bali bijvoorbeeld maar dat is maar liefst 16 uur vliegen en dat met Melvyn die nu net aardig aan de wandel is en nog zijn eigen willetje begint te creëren zeg ik een no go. Maar waarom niet eigenlijk het is het proberen waard toch komend jaar gaan we in ieder geval nog naar praag voor 5 dagen met ons gezinnetje en ik kijk hier al erg naar uit het lijkt me een super leuke stad een leuke toevoeging aan mijn lijstje. Welk doel heb ik nog meer ja dat is een doel waarvan ik me afvraag of dit te verwezenlijken, Een droombaan of meer mijn draai vinden bij het werk nu maar ik kwam er ook daar achter dat deels of ja niet deels maar helemaal aan mezelf licht of ik het nu helemaal mijn ding vind of niet. Hoe mooier ik een dag voor mezelf zal maken hoe makkelijker dit allemaal zal gaan. 

Op deze punten in mijn leven reizen, werk, prive leven, lichaam gaat er veel veranderen in goede zin denk ik zo omdat ik er weer tegenaan kan en er een hoop zin in heb om dingen te bereiken in mijn leven en dit gaat bij niemand zonder slag of stoot en ook bij mij niet. Soms zijn er pittige momenten die je moet nemen zoals ze zijn. Maar ik wil mijn doelen halen voor mezelf en mezelf een stuk lekkerder in mijn vel voelen en doen wat ik nu echt leuk vind. Ook ben ik steeds meer tevreden aan het worden met mijn lichaam vanaf augustus naar nu ben ik 12 kilo kwijt en het schild me al een hele hoop ik wil weer terug naar de oude ik.

Een tip voor mensen die even niet weten wat te willen kijk alsjeblieft die docu ook the secret op netflix ook wel the law of attraction. Het veranderd je kijk op veel dingen als je iets wil is het haalbaar en bereikbaar stel doelen maak moodboard of doe nu echt waar jij daadwerkelijk zin in hebt. 

Tot de volgende blog weer xoxo

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.