Ben je nou de weg kwijt ?

Gepubliceerd op 12 februari 2019 om 09:16

Herken je dat gevoel alsof je de weg kwijt bent en even weer het goede pad moet vinden. Zo zat ik gister aardig wat afleveringen te kijken van 13 reasons why en nee zo ben ik de weg niet kwijt voor je dat denkt. Maar ik denk dat iedereen van deze serie even flasbacks krijgt wat dacht ik er nou over?

Toen ik begon aan deze serie dacht ik waarom moet het zo deprimerend zijn maar ja wat kan er ook anders aangezien het hier om alleen maar deprimerende onderwerpen gaat. Nadat ik aardig wat afleveringen had gezien merkte ik dat dit bij ons op school ook zo ging niet in deze extreme variant zoals je hier zag maar wel dat er hele heftige en intense momenten waren. Iedereen herkent zich hier soms wel in de pester of de genen die gepest werd/word. Nu vragen jullie je misschien af wie was jij dan van die 2 nou dat wil ik je wel vertellen.

Op de basisschool had ik best wel wat vriendinnen maar ik was nooit echt een populair meisje maar ik hoorden dan ook niet bij de dozen/schapen zoals ik dat toen zij. Al denk ik achteraf waarom heb ik dat gezegd of gedacht. Ik had toch gewoon leuke en genoeg vrienden om me heen dus waarom dacht je zo nou, deels deed iedereen dat mee lopen om er maar een beetje bij te horen en niet gepest te worden. Wij hadden in de tijd op de basisschool ook echt een vreselijke klas op momenten al zeg ik het zelf en ik heb zelf ook wel ooit wat kwetsend tegen iemand gezegd en nu denk ik waarom toch dit was niet nodig maar toch wilde je een poging doen om er bij te horen. Al ben ik hier nooit mee door gegaan omdat ik tevreden was met hoe en wat al werd ik zelf ook wel eens uitgemaakt voor dikke of nou jij bent ook niet de smalste. Dit zijn dingen die iemand zijn hele leven mee draagt en na die momenten werd ik ook niet vrolijk en heb ik ook wel gedacht is dit dan zo ik moet er iets aan doen. Al was ik niet ongezond of zo maar ik zat gewoon altijd wat boven de lijn maar mensen hebben als snel zijn of haar mening. En als er dan gekozen moest worden in de klas door de populaire mensen dan wist je dat je niet als eerste genoemd zou worden maar hoorde bij de laatste helft. Dat is soms best vernederend maar als er dan een sport spel was waar ik goed in was werd ik weer heel snel gekozen omdat ze met me wilde winnen en dat voelde dan goed. Maar waar je weet aan de andere kant dat ze mensen laten staan wil je er dan toch voor gaan. Na de serie deed dit me inzien dat mijn basisschool echt niet altijd even leuk was en daar eigenlijk stiekem ook best wel gepest werd en aangezien we ook 2 leraren overspannen kregen met onze klas waren we nou niet de meest gewilde klas. 

Toen ik eenmaal naar de middelbare school ging zag ik daar heel erg tegenop want een beetje op boxen tegen de populaire mensen voor je gevoel maar ik dacht nee dat ga ik niet en wil ik niet doen ik ben wie ik ben. Het eerste jaar begon ik in best op de middelbare school maar na het eerste jaar ging ik toch maar naar Oirschot omdat ik het niet trok en mijn cijfers net niet goed genoeg waren. Al merkte ik wel dat er in Oirschot veel meer werd gepest dan in Best ja want elke middelbare school heeft dit wel. En ze zeggen wel nee we proberen er op te letten en er mee bezig te zijn maar nee dat valt allemaal vies tegen. Op onze middelbare school werd er wat af gepest en soms zelfs gevochten in de pauze maar ja waarom nou eigenlijk. Puur en alleen omdat ze meer wilde zijn dan een ander of het gevoel wilde geven dat hun de baas waren maar wat was je meer dan een ander juist niks. Bij ons op de middelbare school werd er een groepje meisjes heel erg gepest maar hun gingen er gewoon doorheen alsof ze het niet hoorden of door hadden nu heb ik er wel respect voor maar toen dacht ik kom toch eens op voor jezelf. Maar ja wat wil je met 3/4 meiden tegen eigenlijk je halve school zeggen of doen terwijl er verder niet naar je geluisterd word ja juist niks dus. Ook werden er mensen zodanig gepest dat er wel eens rare dingen ontstonden zoals bijvoorbeeld een psychische ziekte op het gebied van eten na dat iemand letterlijk voor alles was uitgescholden. Nu denken mensen wat hebben we toch gedaan gelukkig deed ik hier zelf nooit aan mee ik was zelf niet de dunste en dat zou ik ook nooit niet woorden en ik wist hoe kwetsend het was als mensen dat tegen je konden zeggen. Het breekt je letterlijk in 2e en ja in sommige gevallen snap ik nu de hele serie 13 reasons why wel. Er zullen genoeg mensen zijn die de pesterijen niet kunnen verdragen of er dan ook helemaal klaar mee zijn. 

Plaats van dat je ze helpt laat iedereen ze links liggen en worden ze niet gehoord. Het enige dat ze willen is gehoord worden en soms gezien maar meer ook niet. Iedereen weet dat op elke school wel wat groepjes of kliekjes zijn dat is niet erg maar sluit dan niemand buiten wie weet wat iemand daar van denkt of hoe die persoon er mee om gaat. Het is het echt niet waard om iemand zo in de put te helpen en hem of haar er dan niet meer uit te halen. Eigenlijk zouden ze op elke middelbare school de serie moeten laten zien om eens een kijkje te geven op wat pesten met iemand kan doen. Mij heeft het uiteindelijk alleen maar beter gemaakt. Al breek je van binnen zeker wel maar bij mij is het gelukkig alleen bij wat woorden gebleven en ben ik daardoor wel mijn hele leven lang bezig met mijn gewicht opletten of dan weer een stuk lichter dan weer een stuk zwaarder. Het blijft voor mij een levenslang opletten om zo perfect te willen zijn maar wat is nu perfect? Ook ik kwam soms in tranen thuis of ergens aan omdat iedereen in mijn ogen altijd dunner mooier knapper of wat dan ook was. Dat beeld heb ik weg gegooid voor mij is geen realistisch strakke lijn mijn levenslang een optie dit is nou eenmaal niet mijn bouw en niet zoals ik ben. Ik hou van heerlijk eten en gezelligheid en bij mij zit dit er helaas soms nogal snel aan maar ja dat is nou eenmaal wie ik ben.

Geloof me iedereen is knap en mooi op zijn manier zoals hij of zij is. Vergeet niet dat je allemaal uniek bent en ook blijft. Doe wat je leuk vind en ga niet uit van ander mans mening om jou of om het geen wat je doet als jij er van geniet en het leuk vind wat je doet dan gewoon doen en dikke vette vinger na die haters.

Ik heb op den duur op school een speciale persoonlijke training gevolgd om wat zekerder van mezelf te worden en te weten waar ik moeite mee heb. Geloof me dit heeft me heel ver geholpen waar ik dacht dat scholen niks deden deden ze op dat moment heel veel voor mij dit gebeurden wel pas naar de middelbare school. Dat is ergens wel jammer maar van de andere kant ik ben er niet minder van geworden ik voel me nu alleen maar beterder door alles wat is gebeurd en wat ik daarvan heb geleerd. Ik faalde niet meer voor mijn gevoel en ik kon voor een klas praten zonder maar ook te denken ik ben dom of dik of raar ik dacht ik sta hier en ik ben nu aan het woord dus stik er maar in. 

Dus nee in mijn ogen was ik geen grote pester maar ja ook ik heb ooit iets gezegd wat ik nooit had moeten zeggen en waar ik het recht niet toe had. En nu denk ik alleen maar als ze dat maar nooit bij mijn kinderen gaan doen. En deels was ik degenen die soms gepest werd maar niet in grote gekke getale of met extreme dingen.

Dus sorry aan de genen die ik heb gekwetst sorry voor wat ik heb gezegd als je dit kwetste. Was jij een pester of werd jij gepest of herken jij jezelf hierin.

Tot de volgende blog weer xoxo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb