Ben ik dan toch een beetje een loeder moeder?

Gepubliceerd op 30 januari 2019 om 09:25

O stiekem heb ik wel wat dingetjes dat ik denk ben ik dan toch echt een loeder moeder jullie wilden hier graag over lezen dan zul je het krijgen ook. 

Weet je waar ik soms tegen aan loop mijn eigen energiegebrek nu moet ik zeggen het gaat al een stuk beter maar weet je hoe blij ik soms kan zijn als ik na 19:30 van de trap af naar beneden loop en de kids heerlijk in bed liggen. Ja dat is soms een heerlijke opluchting want dan kan ik zelf even bij tanken en is het rustiger waar dan ook. Is dit dan zo fout? is het dan zo fout dat ik het fijn vind als ze even heerlijk slapen en de rust in mijn hoofd, lijf en in het huis een beetje bekeerd. Niet dat Milan en Melvyn extreem druk zijn maar er zijn van die momenten dat ik wel eens denk kun je alsjeblieft je mond even dichthouden. Milan die tettert letterlijk de oren van je kop af soms is dit echt hilarisch maar dit kan je soms ook echt even beu zijn vooral als je dan samen even in gesprek bent en meneer er weer tussen zit omdat hij zo enthousiast is. Soms kunnen we er wel om lachen maar dit kan ook echt het bloed onder je nagels vandaan halen dit zijn vooral momenten zoals aan de eettafel in het weekend en s`avonds want dan ben je met zijn allen. Maar niet te vergeten in de auto hij vertelt je letterlijk van het begin tot het eind wat hij in de auto voorbij ziet komen en waar hij helemaal gek van is elektriciteit masten ja wie kan dat nou leuk vinden ja juist Milan dus. 

Weet je wat nog meer zo heerlijk is nu Milan naar school gaat is er nog meer tijd natuurlijk om mezelf te bewegen en alles qua het huishouden te doen maar er is ook wat meer 1 op 1 tijd voor Melvyn. Maar Melvyn slaapt meestal in de tijd dat Milan op school zit ook nog een 2 a maximaal 3 uur ik vind dit heerlijk voor hem zelf en voor mij. In die tijd heb ik alle mogelijkheden om thuis van alles te doen maar soms ook heerlijk te netflixen. En zelfs alleen met Melvyn heb ik soms mijn handenvol en dat ik hem eerder in bed leg dan eigenlijk nut heeft misschien maar dan denk hij valt van zelf wel in slaap normaal heeft hij hier redelijk een ritme en schema in maar momenteel is hij aardig hangerig door zijn o zo leuke hoektanden die doorkomen herkenbaar? Melvyn die slaapt s`ochtends echt tot het mogelijke voor ik Milan naar school breng dus meestal zo ongeveer 7:50 zolang hij slaapt laat ik hem heerlijk liggen lekker laten slapen. Op maandag pak ik het anders aan dan is Melvyn in de tijd dat Milan op school is naar de opvang dus laat ik hem daar wakker houden zodat ze thuis beide kunnen slapen. Ja Milan van 4 die naar school gaat slaapt s`midags soms ook nog heerlijk toch al moet ik zeggen dit heeft hij meestal op de maandag en vrijdag ook echt nog nodig anders is hij als je pech hebt niet te genieten. Dit vind ik een fijn moment de maandag middag dat ze thuis beide kunnen slapen als ik net zelf klaar ben met werken. Dan heb je zelf even de tijd om bij te tanken en toch alles op orde te maken. 

Wat ik zelf ook zo fijn vind boodschappen doen op maandag meteen na mijn werk even zonder kinderen niet dat ik dat nooit met de kinderen doe maar zonder schild me veel tijd en ja soms ook geld want Milan die zoekt altijd van alles mee uit wat ook mag maar die pakt net altijd weer wat anders dan dat eigenlijk de bedoeling was. Dus op maandag even boodschappen doen naar het werk als de kinderen nog bij de opvang zitten lekker handig.

En ja ook ik geef soms even aan Milan een tablet in zijn handen dat ik denk ga maar even ergens rustig zitten en een spelletje spelen al moet ik er wel bij zeggen we hebben squla op de tablet gezet en dit is super leerzaam en sluit ook aan bij school. Maar als nog mag hij er dan geen uren op spelen maar als hij soms heel erg druk is of een in kak momentje heeft dan wil ik hem die nog wel eens geven. Maar hij zit hier dan geen uren op. Als wij wel eens uit eten gaan hebben wij natuurlijk beide ook telefoons bij en als Milan er dan echt niks aan vind of er geen kinderhoek is dan is hij natuurlijk aardig verveeld na een klein uurtje dan heeft hij zijn portie vaak wel gegeten en dan word hij druk en onrustig omdat hij dan niks kan doen. Dan vind ik een telefoon een ideale uitkomst dan kan hij even een filmpje kijken en wij nog even rustig ons eten op eten. En je ziet mensen dan wel eens kijken van mag hij filmpjes kijken tijdens het eten ja soms mag hij dat dit heb ik nog altijd liever dan van die gillende schreeuwende kinderen. We zoeken wel vaker hier een restaurant op uit die een speelhoek heeft waar hij in ieder geval wat kan doen. Maar soms gaan we ook lekker zelf even weg een avondje naar de bioscoop een etentje of wat met vrienden doen. En nee ik voel me hier niet slechter door maar soms is het heerlijk even je kinderen naar opa oma de oppas of wie dan ook en dan zelf even wat doen wat je leuk vind zonder kinderen. En nee dit gebeurt niet wekelijks maar 1 keer per maand toch zeker wel dat we ergens op een feestje moeten een etentje hebben of een avondje uit hebben met vrienden of gewoon met zijn 2 tjes. Soms mis ik ze dan zeker wel maar ook deze momenten zijn vaak een moment van rust.

Ken jij die ook van die momenten dat je kind gaat klikken Milan vind dit nog interessant momenteel op school die deed dat en die deed dat ja dan moet je het terug doen of naar de juffrouw gaan. En als iemand je slaapt schopt of pijn doet op een andere manier dan doe je het maar heel hard terug zeg ik dan. En nee niet dat ik het goedkeur maar als iemand hem pijn doet dan mag hij het zeker hoe dan ook terug doen. Soms kijkt hij me dan aan van ja mama ja dat mag jij o oke hoor je dan hij is hier soms wat te soft voor maar soms kan hij ook aardig zijn mannetje staan. Al met al heb ik dus wel wat dingen waarvan veel mensen denken dat doe ik ook en super normaal maar er zijn er ook genoeg die hier zijn mening over hebben en dat mag. Maar dat wil niet zeggen dat je zelf zo perfect bent.

Waarom ben jij zo`n loeder moeder? Of waar heb jij een pest hekel aan in opzicht van je kind natuurlijk?

Tot de volgende keer weer. xoxo

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb