De vakantie zorgt voor een baggere planning.

Gepubliceerd op 7 januari 2019 om 14:48

Ow wat een berg werk zo na een vakantie of ja de kinderen hun vakantie. Na dat Robin en de kinderen 1,5 week vrij hadden lijkt het wel alsof letterlijk alles is blijven liggen. Mijn boven is nog niet eens meer gestofzuigd vreselijk slecht in die tijd. En ook te lui om mijn badkamer spik en span te maken maar we gaan er deze week echt weer aan geloven. Zelfs mijn bergje met strijk is aardig gegroeid. Stiekem zie ik her en der al een stofwolkje voorbij komen. Ja ook ik ben geen perfecte poets moeder die letterlijk alles altijd voor elkaar krijgt elke dag opnieuw. 

In die 1,5 week heb ik zelf veel gewerkt met al die gekke dagen al helemaal want dan is het bij de albert heijn de drukste periode, maar ook de leukste dagen van het jaar om te werken. Wat gebeurt er dan ja juist thuis schiet er nogal veel bij in en wat erg vind ik dat bah. Niet dat het huis vies is verre van maar het lijkt wel alsof ik hier een week lang grote schoonmaak kan gaan houden. Van letterlijk mijn zolder tot naar beneden van de voordeur tot de achterdeur dat word een werk. Gelukkig poets ik de belangrijkste dingen dagelijks jawel het toilet. Maar buiten dat om is veel blijven liggen zelfs mijn raam zit al weken onder de geweldige raamstiften van de action. Zelfs dit moet er nog af al de gekleurden kerstbomen en kerstballen getekend op het raam tijd om te gaan en flink te poetsen. Tijdens zo`n vakanties is heel het schema altijd meteen overhoop.

Nu vanaf vandaag het schema voor de kinderen weer helemaal is zoals normaal ben ik eigenlijk wel heel erg blij. Is dat heel erg? Nee toch ik ben blij dat Milan weer lekker naar school gaat niet dat ik hem weg wil hebben maar jeetje wat kunnen die kinderen op den duur irritant worden van te veel thuis zijn of te veel leuke dingen doen. Althans dat het even weer anders is dan normaal. Ik begon vandaag gewoon weer jawel om 6:00 met werken dus ik ben eigenlijk altijd op de maandag vroeg paraat en Robin brengt dan de kinderen altijd naar de opvang 1 uurtje voor school begint en vanuit daar is Milan ook meteen bij school dit is de enige dag in de week dat ik hem niet zelf kan brengen. Maar dat vind hij totaal niet erg want dan kan hij nog lekker een uurtje spelen met groteren kinderen andere vriendjes plaats van de kinderen uit zijn klas. 

In die 2 weken dat ze vrij waren of ja Melvyn vrij van de 1 ochtend opvang in de week en Milan van school lijkt het alsof alles eromheen door gaat en alles in huis blijft liggen zoals het lach. Je bent zelf al niks anders aan het doen als heen en weer racen om overal op tijd te zijn en bij iedereen langs te gaan. Maar ik ben altijd blij als die dagen weer voorbij zijn en alles weer terug is bij het normale leventje. En het is ook nog eens zo in de vrije tijd die je dan wel samen hebt ben je vaak op pad of er lekker op uit. Zo zijn we naar de bioscoop geweest, we zijn lekker met zijn viertjes een dagje wezen winkelen lunchen en gewoon gezellig op pad. Ook zijn we bij Milan en Melvyn zijn super opa wezen kijken in zijn verbouwde huisje en zo plan je alles al vol met kerst dagen oud en nieuw en overige dingen. 

Wat ook top was Robin en ik zijn sinds ruim 4 jaar eens lekker met zijn tweetjes een nachtje weg geweest. Milan ging zo wie zo al uit logeren en ik was net 1,5 dag vrij dus dat kwam precies uit zo zorgden we ervoor dat Melvyn ook lekker ging logeren en wij ook eens een dagje er samen op uit konden. Wij gingen naar van der valk in Utrecht maar jeetje wat een fijn en mooi hotel is dat ook vind ik het een prettige locatie je zit vlak bij de stad je zit bij een busstation lekker alles bij de hand. Dus dat was even flink genieten shoppen zonder de kinderen ik wist niet meer dat dat zo makkelijk kon zijn en even lekker met zijn tweetjes kunnen eten heerlijk. Na een goede nachtrust zijn we natuurlijk weer naar de kinderen gegaan en dan lijkt 1 nachtje soms bijna te kort om even tijd aan elkaar te besteden en ook nog te bedenken dat we elkaar hebben. Want stiekem schiet het er wel bij in dat eigenlijk bijna alles om de kinderen draait zoals het waarschijnlijk bij iedereen bijna zal gaan.  Dus geloof me soms even wat tijd voor elkaar is ook zeker belangrijk en ook heel fijn. Een echte aanrader dus, veel langer zonder de kinderen zijn wij eigenlijk niet weg geweest ja 1 keer zijn we 2 nachtjes zonder de kinderen geweest maar toen gingen we een nachtje met vrienden weg. Voor de rest zijn we er eigenlijk altijd zelf wat ik zelf ook heerlijk vind en echt van geniet. 

Nu dus weer tijd voor een grote schoonmaak een ander ritme en een goede planning. Normaal doe ik heel veel onder schooltijd van Milan stofzuigen poetsen enz want Melvyn slaapt ook vaak 2,5 uur in deze tussentijd dus perfect maar nu afgelopen 2 weken was dit mijn standaard ritueel dus tijd voor het goede ritme. Heerlijk Milan weer naar school iets meer rust in huis en regelmaat. Ook vind ik het zelf fijn om soms is in die tussentijd lekker op de bank te ploffen met een lekker filmpje of een goede serie heb jij nog tips?  

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb