Een nieuw jaar nieuwe kansen, nieuwe doelen. En jij?

Gepubliceerd op 2 januari 2019 om 10:25

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en voor mij ook wat nieuwe doelen maar vooral genieten. Afgelopen jaren heb ik leren beseffen dat ik geen zin heb in moeilijk te doen over dingen of ruzie wel maken om onnozelen onderwerpen maar gewoon lekker wil genieten. Soms is daar iets goeds of slechts voor nodig om je dit te laten inzien dat we allemaal niet zo moeilijk moeten doen tegen elkaar en met elkaar. Hier zijn een paar speerpunten voor mijzelf en mijn gezin denk ik zo.

Genieten: Vooral genieten doe wat je wil doen denk niet altijd te vaak na maar gewoon doen. Tuurlijk niet alles kan altijd want vaak zijn de dingen die je wil niet de goedkoopste dingen dus ja keuzes maken is altijd een dingetje. Maar ook belangrijk geniet van elkaar en met elkaar. Bij mij is mijn gezin toch wel een grote geniet factor en nee ook hier is het niet altijd rozengeur en maneschijn maar ag daar worden we niet dommer van toch? Ik doe graag alles wat mogelijk is voor mijn gezin en vooral voor de kinderen al lukt mij ook niet alles wat ik wil. Het liefste zou ik ook de jackpot willen winnen en zorgen dat de kinderen nooit meer ergens over na hoeven te denken of wij maar ook daar kom je wel weer uit. Je kan niet meer doen dan je best en ook genieten van wat je wel hebt. In de afgelopen jaren ben ik stiekem best wel wat minder gaan verdienen eerst had ik meerdere baantjes die uiteindelijk zorgde voor een inkomen dubbel zo veel als tegenwoordig nu. Al moet ik wel zeggen dat ik blij ben dat ik veel thuis kan zijn bij de kinderen en ze kan zien opgroeien dat is meer waard daar kan geen geld tegenop. Natuurlijk is het wel zo ik zal wel moeten werken om een beetje normaal samen rond te kunnen komen want met 1 inkomen tegenwoordige tijd is het soms best wel zwaar zou ik denken. Nu werk ik tijdelijk 20 uur sinds Milan op school zit en op zich bevalt me dit wel ik werkte al standaard op de maandag ochtend dan heb ik al mooi vaak 6 uurtjes gehad en de rest is verdeeld over de week waarvan meestal wel een weekend dag dus ik heb best veel vrije tijd met de kinderen. Ook dat is voor mij genieten soms wel druk maar genieten zeker. Geniet van wat je hebt voor je het weet is het afgelopen of anders. 

Afvallen (gezonder leven): Dit is zeker een speerpunt ik wil graag heel wat kilos kwijt ik ben al goed op weg maar ik ben er nog zeker niet ik wil een voorbeeld zijn voor de kinderen maar mezelf ook een stuk fitter en gezonder voelen zou fijn zijn. Dus op naar nog meer gezonde heerlijke recepten en veel water heel veel water. 

Mijn zelfbeeld beteren: Ja dat is nou eens een dingetje waar waarschijnlijk veel vrouwen last van hebben. Op een of andere manier laten sommige mensen mij wel eens denken dat ik niet goed genoeg ben of soms domme keuzes maak. Nou afgelopen jaar heb ik ingezien dat dit verre van het geval is en de mensen die er wel eens voor zorgde dat ik zo dacht het dus veel minder voor elkaar hebben dan ik zelf. En doen alsof ze de beste zijn maar ik weet dat dit totaal niet zo het geval is. Dus ja ik ben trots op wie ik ben en wat ik doe en waar ik sta. Tuurlijk soms zijn er momenten dat ik denk Kristel kom op ben positief over jezelf en blij met jezelf maar je ware aard zal altijd naar boven komen.

Doen wat ik wil doen: Ja dit is best een dingetje nu denkt waarschijnlijk iedereen dat doe je neem ik aan toch wel nou nee ik dus niet. Ik zou graag mensen meer ins en outs geven van het leven van of dingen bij willen brengen. Maar ook in mijn werk zou ik graag meer mezelf willen laten zien dan nu omdat ik weet dat ik veel meer ben en kan als waar ik nu sta. Ook wil ik heel graag meer voor mezelf doen aan de freubel op gebied van dingen maken met de hand. Hier ben ik mee bezig om dit is allemaal uit te zoeken hoe en wat. Ook het bloggen begin ik steeds leuker te vinden en ook krijg ik steeds meer feedback. En ja of dit nu goed of slecht is ik ben er super blij mee al is het meer goed dan slecht tot nu toe dus helemaal happy. Heb jij leuke ideeën voor mij laat het vooral weten wie weet kan ik hier iets mee. Maar met doen wat ik wil doen bedoel ik ook als ik iets graag zou willen ik hier minder bij stil moet staan. Afgelopen jaar gebeurden dit nog wel eens maar ik merk dat ik het mezelf dan nogal moeilijk maak en daar ben ik dus helemaal klaar mee. Dus doe wat je leuk vind dit ga ik zeker ook proberen.

Heb jij goede voornemens of speerpunten ik ben benieuwd.

En een leuk nieuwtje de ruim 1000 blog bezoekers zijn al behaald dus op naar heel veel meer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb