Ben ik wel zeker van mezelf als moeder?

Gepubliceerd op 19 december 2018 om 11:24

Als moeder zijnde twijfel je altijd aan van alles en nog wat maar de ergste twijfel vind ik die soms aan jezelf.

Wat ik soms ervaar als moeder zijnde is dat je twijfelt aan je eigen kunnen als dingen niet gaan zoals je dit zou willen of zou willen zien. Als de kids even uit zijn gareel zijn is het eerste wat je vaak denkt licht dit aan mij of zijn ze gewoon moe?. Vroeger heb ik ooit een cursus gehad om aan je zelf vertrouwen te werken en daarvoor ben ik nu heel dankbaar. En tuurlijk ook ik vraag me vaak genoeg af of ik wel zeker ben van mezelf maar ook in wat ik doe buiten mijn gezin om. 

En nee dat is niet altijd het gevel ik ben niet zeker van bijvoorbeeld mijn werk. Zelf vind ik dat ik veel meer kan als wat ik nu doe werken op een brood afdeling bij de AH ja ik vind het hier super leuk maar er zit toch meer in mijn toekomst dan mijn levenslang bij de ah werken op de broodafdeling denk ik dan. Ook de laatste maanden met Milan voor hij naar school ging heb ik wel echt vaker aan mezelf getwijfeld omdat hij in en in lastig was. Maar nu merk ik dat hij ondertussen bijna 1 maand naar school gaat dat hij helemaal veranderd en het dus niet aan mij lag. Wat ik nu wel fijn vind om terug te zien natuurlijk is ook goed voor je zelf vertrouwen. Hij luistert steeds beter hij kan langer stil zitten en zich focussen op 1 ding ook leert hij al super veel, al met al een hele vooruitgang.

Heb jij soms niet dat gevoel dat je het allemaal niet goed doet als moeder? Nou ik denk dat we dat allemaal wel eens voelen en denken maar eigenlijk is dit vaak niet nodig. Veel lost zichzelf wel weer op in de verdere ontwikkeling en toekomst alleen soms duurt dit een beetje lang. En ja ook de kinderen moeten door fases maar jijzelf als ouder zijnde ook. 

Ondertussen werk ik nu sinds mijn 21ste bij de AH ik ben begonnen op de kassa afdeling en nu ben ik bij het brood beland afgelopen 5 jaar zijn daar super snel voorbij gegaan. Maar wat zou ik anders kunnen en willen denk ik dan wel eens en daar weet ik het antwoord nog niet echt op. Al weet ik dat ik eerst graag door zou groeien als teamleider maar moet ik dat nog willen ik weet het niet. Ik ben super creatief alleen komt het er nu nog niet altijd goed uit. Als jij nog een leuke tip hebt wie weet.

Als moeder zijnde is je onzekerheid vaak helaas wel een grote valkuil waar kinderen vaak misbruik van kunnen en vaak ook gaan maken dus voorkom dit. Zorg dat je samen of alleen goed in je schoenen staat en op een lijn licht. Of althans goede strikte regels hebt al moet ik zeggen dat wij in het begin toen Milan nog enigst kind was we hem ook iets te veel los lieten en te weinig consequent waren. Waar ik nu soms wel iets van terug zie maar daar worden we niet dommer van daar leren we alleen maar van. Nu we wat meer op een lijn liggen merk ik dat het een stuk beter gaat alleen soms wil het toch niet gaan zoals we dan willen maar ook daarin kan je leren en groeien. Waarom twijfelen we nou eigenlijk aan ons zelf niemand geeft je een handboek over hoe je een goede ouder bent maar daarin alle regeltjes want die zijn er eigenlijk niet. Doe wat jij denkt dat goed is en ja je zult echt wel eens commentaar krijgen van andere maar soms kan je het zien als feedback en soms denk je bij jezelf laat maar zeveren. 

Ook wij hebben dit wel eens mee gemaakt mensen van buitenaf denken het altijd beter te weten dat jijzelf maar soms is dat ook omdat je die ervaring nog net mist dit is alleen maar goed voor een groeiproces. Wij hebben wel eens gehad in de winkel dat mensen zijden mevrouw hij laait alles in zijn kar ja is het mijn kind of jou kind? Dat was wat ik dan zij. Of dat er iemand in de rij tijdens de Efteling zij ja misschien moet u maar uit de rij gaan als hij zo huilt. Nou geloof me wijzelf als volwassenen vinden het ook niet leuk om 25 min te moeten wachten dus dat zal zo voorbij zijn en inderdaad kinderen kunnen daar hun energie niet kwijt en dat komt daarna dan wel weer. Ik kan me er niet meer druk om maken wat anderen zeggen wij doen het op onze manier en daar zal vast van alles goed of fout bij zijn maar dat is dan maar zo. 

Nu ik me steeds beter in mijn vel voel merk ik ook dat ik dit alles wat meer los kan laten en tevreden ben met hoe ik het doe als moeder zijnde. Nu nog in mijn werk de juiste weg vinden. Het liefste zou ik mijn eigen webshop gaan runnen maar daar is ook heel wat voor nodig.Of dat mijn blog heel groot mag worden. Dromen mag. 

De perfecte moeder bestaat niet. Je bent een goede moeder als je gelooft in jezelf met de juiste normen en waarden en wat daarin juist is weten we wel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.